KUNSTBOULEVARD

KUNSTINSTELLINGEN EN KUNSTENAARS 1 DAG ONDER 1 DAK

KUNSTBOULEVARD 2014
- Cultuur & Kunst voor 1 dag onder 1 dak!

Op 2e Paasdag - maandag 21 april - wordt in HAL 25 aan de Pettemerstraat in Alkmaar Overstad de 3e Kunstboulevard gehouden. In een ontspannen ambiance kan men in en om HAL 25 met het hele gezin lunchen, loungen en genieten van prachtige kunst, theater, dans en muziek!

Traditiegetrouw gaan mensen op 2e Paasdag massaal naar de meubelboulevard.

Midden op de Alkmaarse meubelboulevard in Overstad opende Kunstboulevard in 2012 voor het eerst haar deuren. Het was een overweldigend succes met rond de 1.500 bezoekers. In 2013 kwam het publiek eveneens in grote getale. Speciaal voor deze 3 editie worden ook nu weer diverse kunstinstellingen en kunstenaars uit Alkmaar en omgeving samen onder één dak verenigd om zo het publiek kennis te laten maken met een divers kunst aanbod uit Alkmaar e.o.
Dit keer staat het hele evenement in het teken van FOOD – KUNST - LOUNGE.

Kunst
De enorme ruimte van de hal is speels afgezet met grote schotten, ontworpen door beeldend kunstenaar Jan Mors. Deze schotten staan zodanig opgesteld als ware het 'winkelen langs de boulevard'. Iedere instelling c.q. kunstenaar presenteert zich op eigen wijze aan het publiek. Elke inrichting zal een knipoog maken naar de meubelboulevard, bijvoorbeeld door het befaamde schilderij boven de bank te presenteren of door installaties van meubelen. Speciaal voor deze editie presenteert de instelling vooral betaalbare kunst. De kredietcrisis heeft grote gevolgen gehad voor de culturele industrie, maar creatief als ze zijn, heeft men daar iets op gevonden…betaalbare kunst!

De deelnemende kunstinstellingen UNIT 1, de TLkrant, stichting Clamp, Jangstayll, Meubelmakerij Rood & Bakker, Stichting DaaD, Expo72, stichting White Cube, Kaasfabriek FabLab, Nomadisch Filmhuis het Moment, Galerie Wegert & Sadocco, Kunstuitleen Alkmaar e.a. geven alvast een voorproefje van wat men de 364 andere dagen van het jaar kan verwachten.
De volgende individuele kunstenaars geven acte de présence :
Mattia Ilic, Arno Rollenberg, Karen & Ingerid Opstelten, Norbert Willé, Katrine van Klaveren, Liesbeth Bouwman, dichter Jeremy Keighley en de zweedse street-artist Kim Demane.

Kick Off DANCE EXPOSED
Dance Exposed is een kunstexpositie in een bijzondere vorm. Met muziek en kunst als inspiratiebron ontstaat er een samenwerkingsverband tussen 1 componist, 8 kunstenaars en 8 dansers. Tijdens Kunstboulevard vindt de eerste ontmoeting plaats. Kom kijken naar het resultaat tijdens Kunst tot de Nacht 5 en een extra kunstexpositie op 6 september 2014 in HAL 25.

Food
Ook deze editie wordt er weer voor heerlijke paashapjes en drankjes gezorgd. Kok Schraalhans serveert Hollandse lunchsoep, broodjes en pannenkoeken. Op het buitenterrein ‘Wat de Pot Schaft’ met Frites de Campagne: fritesverkoop vanuit een originele patatwagen.

Lounge
De muziek wordt verzorgd door Sfeerbeheer met nostalgische klanken van vinyl uit alle windrichtingen.

Natuurlijk wordt het winkelend publiek ook van harte uitgenodigd om gewoon binnen te komen voor een kop koffie, thee, een paasbrunch of alleen om de sfeer te proeven.

Productie & organisatie:
St. White Cube, Bureau Dynamiek & HAL 25. Meer informatie: www.hal25.nl

 

datum:maandag 21 april 2014
tijd:12:00 - 19:00 uur
toegang:gratis

HAL 25 is een wonderlijke combinatie van industriŽle vormgeving, groengeurende tuinen en huiselijke knusheid, midden in hartje Alkmaar! Hier vinden onregelmatig culturele evenementen plaats, zoals de bekende FILM & FOOD projecten.

dinsdag 3 januari '17

Sponsor van Shuffle Magazine

We beginnen het jaar 2017 goed. HAL 25 is sponsor geworden van Shuffle Magazine. Shuffle Magazine is een productie van Stichting Shuffle. Stichting Shuffle is een organisatie die niet is gericht ...meer »


woensdag 14 december '16

ZALIGE KERSTVLUCHT 2016

ZALIGE KERSTVLUCHT komt er weer aan!!!. We zijn druk met voorbereidingen. Bouwen, inrichten, eten koken, gasten uitnoden, busjes regelen voor pendeldienst naar de AZC's. vrijwilligers zoeken, ...meer »


zondag 22 mei '16

Kleine Huizen

TINY HOUSE, PETIT MAISON, KLEINES HAUS, PEQUEÑA CASA, LILLE HUS of gewoon KLEIN HUIS Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Nog geen maand na de succesvolle bijeenkomst van Groenlinks ...meer »


zaterdag 21 mei '16

BITTERBALLENFONDS gaat goed

 2500 BITTERBALLENFONDS - niets is echt moeilijk - Dit fonds is in het leven geroepen op 13 mei 2016 toen HAL 25 exact 2500 dagen bestond. Doelstelling: Doel van het fonds is om mensen ...meer »


woensdag 9 maart '16

Gemeente Alkmaar doet mee!

 Goed nieuws van Gemeente Alkmaar. AIR Creatorium wordt beschouwd als een “inhoudelijk sterk plan … met veel potentie”. De gemeente levert daarom een grote bijdrage aan ...meer »


zondag 6 maart '16

RABO partner bij Creatorium

Rabobank treedt toe tot groep sponsoren Rabobank Alkmaar e.o. gaat AIR Creatorium financieel ondersteunen met een donatie uit het Fonds Coöperatief Dividend. Een ondersteuning waarvoor de ...meer »


zondag 17 januari '16

Geld voor verbouw Creatorium

AIR CREATORIUM Alle deadlines voor december zijn gehaald, de subsidie-aanvragen zijn voor een groot deel verstuurd. Het goede nieuws is dat alvast één Alkmaars fonds zijn vertrouwen ...meer »


dinsdag 29 december '15

Impressie ZALIGE KERSTVLUCHT 2015

December 2015   Fantastische Kerstnacht met ZALIGE KERSTVLUCHT       ...meer »


vrijdag 23 oktober '15

Culturijnen als betaalmiddel

HAL 25 accepteert de nieuwe Culturijnen als betaalmiddel De Culturijn is een lokale, digitale cultuurmunt, waarmee leerkrachten van scholen en culturele partners onderling kunnen handelen. Culturijnen ...meer »


maandag 14 september '15

Filmbeelden Kunst tot de Nacht

 Charmante impressie van Kunst tot de Nacht 2015 in de hal.   ...meer »


HAL 25 – Pettemerstraat 15 – 1823 CW Alkmaar – HAL 25 is een productie van UNIT1 en de gemeente Alkmaar