Archief

zaterdag 6 oktober

PARKHOF ON TOUR 2012

Zinderende punkrock met kouwe drukte rondom.

Alweer de 2e editie van suksesvol festival.

Bekijk de trailer

 

Meer info op parkhof.nl

Parkhof on Tour 2012 – persbericht

Parkhof, gekraakt eind jaren '70, omgevormd tot jongerencentrum begin jaren '80. Punkhol dat al snel een internationaal befaamd podium werd. Een tweede huis en leer plek voor generaties van vrijwilligers en bezoekers. In 2008 gesloten door de gemeente Alkmaar. Een plek die door velen nog steeds gemist wordt. Het café, de oefenruimte, de workshops (zeefdrukken enz.), de mogelijkheid om als vrijwilliger zelf dingen en concerten te organiseren, en vooral ook het bekijken en beluisteren van alternatieve bandjes.

Voor de tweede keer organiseren oud-vrijwilligers van het eerste uur daarom weer een ouderwets Parkhof-festival; PARKHOF ON TOUR. Dit jaar met twee podia, dj's en vj's, eten, drinken en vooral: bands. Bands in genres die je in Alkmaar bijna niet meer live kan gaan zien. Punk, garagerock, alternatieve country, hardrock, rock 'n roll, hardcore, bluesrock en vooral veel combinaties van bovenstaande. Uit Duitsland komen Nitrovolt en Black Sheriff. Uit Legoland: Dead Elvis & his one man grave. De Nederlandse Apehanger, E.T. Explore Me, Gewapend Beton en Krush. Als bewijs dat er weer een nieuwe generatie in Alkmaar is die zich goed had thuisgevoeld in Parkhof: Nix Nieuws. Als na al die fijne bands iemand zelf inspiratie heeft gekregen dan kan hij of zij het podium opspringen om mee te doen met de hardrock-karaoke-band.

Een festival voor alle mensen die in Parkhof kwamen, vrijwilligers en bezoekers, om weer eens bij te kletsen, maar ook voor iedereen met een liefde voor alternatieve muziek die blij wordt van het zien van leuke bandjes. Zaterdag 6 oktober in Hal 25 op de Pettemerstraat 15 (op loopafstand van het Station) te Alkmaar van 16.00 tot 2.00. Entree 10,- euro en onder de 16 jaar 5,- euro.

_____________________________________________________________________________

Nix Nieuws – kleine podium 17.00 – 17.30
Paar jonge gasten die eruit zien alsof iemand ze uit het museum heeft geplukt en alleen het bordje “punk, begin jaren '80” heeft laten liggen. Zo klinken ze ook, lekker ouderwetse rammelpunk.

Black Sheriff – grote podium 17.45 – 18.15
Een Iers/Duitse rockband met twee leadgitaristen die doen denken aan ouderwetse hardrock, maar dan met een punkrock attitude. Verwacht niet van de mannen dat ze rustig op het podium blijven, voor je het weet staan ze te spelen op jouw schouders.
http://www.myspace.com/blacksheriff

Krush – kleine podium 19.15 – 19.45
Crustcore, grindcore, hardcore, zeg maar de categorie flink fijne pleurisherrie.
http://www.myspace.com/krushcrustgrind

Gewapend Beton – grote podium 20.00 – 20.30 (tijd onder voorbehoud)
Punkband uit Amsterdam. Denk oude Engelse punk gemixt met Amerikaanse hardcore en een vleugje hardrock.
http://www.gewapendbeton.nl/

Dead Elvis & his one man grave – kleine podium 20.45 – 21.15
Opgestaan uit het graf: Elvis. Ouderwetse ranzige jaren vijftig en zestig rock 'n roll met wat vleugjes blues, country en garagerock.
http://www.hisonemangrave.com

Apehanger – grote podium 21.30 – 22.00
Uit Roelofarendsveen, overstuurde bluesrock met een southern-rock swing en een hard rock swagger.
http://www.myspace.com/apehanger

E.T. Explore Me – kleine podium 22.15 – 22.45
Garagerock uit Haarlem. Met zo een lekker hysterisch orgeltje of gitaar en een flink overstuurde galmende stem. Minimaal drumstel en bas. Swingend, scheurend en sleazy.
http://www.myspace.com/organfuzz

Nitrovolt – grote podium 23.00 – 23.30
Het Duitse broertje van Peter Pan Speedrock. Snel, hard, pure energie, alles om ervoor te zorgen dat je aan het eind van de avond naar bier en zweet stinkt.
http://www.myspace.com/nitrovoltspeed

Hardrock karaoke band – kleine podium 24.00 tot 2.00
 

Toegang: Entree 10,- euro en onder de 16 jaar 5,- euro.